Nose Work-alkeet 24.11.

Nose Work- alkeet koulutus Ylökkin jäsenille sunnuntaina 24.11.2019 Ylökk-hallissa, Pinotie 3, Ylöjärvi

Koulutus klo 19.00 alkaen koirille, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet Nose Workkia (aloitamme aivan alkeista). Koulutukseen mahtuu 4 koirakkoa. Koiran pitää pystyä odottamaan omaa vuoroaan autossa (koirat harjoittelevat yksi kerrallaan).

Kouluttajana toimii Riikka Uusitalo. Nose Workia Riikka on harrastanut 5 vuotta kahden koiran kanssa. ”Kiinnostukseni lajiin heräsi perheen reaktiivisen kodinvaihtajan kautta, kun mietimme mitä voisimme harrastaa koiran kanssa, joka ei pystynyt harjoittelemaan muiden koirien läsnäollessa ja muutenkin jännitti aina kovin uusia paikkoja ja uusia ihmisiä. Nose Workin sopiminen kaikenlaisille koirille ja rakkaus ”erityisiin koiriin” sai minut innostumaan lajista.”

Ilmoittautuminen 10.11. – 17.11.2019 välisenä aikana osoitteeseen toko (at) ylokk.net Juoksunartuista tulee ilmoittaa ja niiden tulee käyttää pöksyjä. Osallistumismaksu 15 eur/koirakko. Maksuohjeet lähetetään koulutukseen päässeille.

Lajiesittely: Nose Workissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä.

Alunperin Nose Work kehitettiin USA:ssa rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, että aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin se on nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji.

Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille. Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Nose Work on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella kursseilla tavoitteenaan kokeet / kilpailut.