Ajankohtaista

Agilitykisat 9.-10.3.2019

 

Tervetuloa Agikisoihin Pinotielle 9.-10.3.2019.  Alta löydät kisakirjeen ja lähtölistat.

 

 

Agilityn alkeiskurssi 09/2018

 

YLÖKK järjestää agilityn alkeiskurssin 09/2018 alkaen. Katso lisätiedot täältä.

 

 

Haku

Tuurausohjeet

Pykälä 1: Koira
Ryhmäpaikan lunastaneella on oikeus vaihtaa toinen koira ryhmäpaikalleen. Tuuraavan koiran pitää olla taidoiltaan ja käyttäytymiseltään ryhmään sopiva. Tuuraamisesta on sovittava kouluttajan kanssa ennen harjoitusta. Kouluttajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta tuuraavaa koiraa ryhmään ilman perusteluita.

 

Pykälä 2: Ohjaaja
Jos ohjaaja on estynyt osallistumaan harjoituksiin, on hänellä oikeus osoittaa itselleen tuuraaja. Tuuraajan pitää olla YLÖKK:n jäsen, agilityssä YLÖKK:n lisenssi ja hänen on osattava käsitellä tuurattavan koiraa siten, että harjoittelu on turvallista kaikille osapuolille. Tuuraaja voi osallistua myös omalla koirallaan, jos näin tuurattavan kanssa sovitaan. Tuuraamisesta on sovittava kouluttajan kanssa ennen harjoitusta. Kouluttajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta tuuraavaa koirakkoa ryhmään ilman perusteluita.


Pykälä 3: Peruutus
Jos osallistuminen peruuntuu, eikä pykälien 1 ja 2 mukaisia tuurausmahdollisuuksia voida käyttää, on peruuntumisesta aina ilmoitettava kouluttajalle mahdollisimman nopeasti, jolloin kouluttaja voi laittaa peruuntuneen paikan yleiseen jakoon esim. foorumille tai sähköpostijakeluun.

 

Tuuraussäännön tahtotila on lisätä joustavuutta, jotta säännöt ja käytännön tilanteet toimisivat paremmin yhteen. Kouluttajalla on vastuu, ja näin ollen myös päätäntävalta, mitä harjoituksissa tehdään ja millä kokoonpanolla. Parasta olisi, että ryhmäpaikalle merkitty koirakko saa säännöllistä koulutusta, ja kouluttaja pystyy hahmottamaan koirakon kehityksen pitkäjänteisen ja säännöllisen harjoittelun aikana, mutta ryhmäpaikan haltijalla on oikeus käyttää paikkaansa haluamallaan tavalla kouluttajan suostumuksen puitteissa.