Rally-Toko

Rally-toko on laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö. Rally-tokoa voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat sekä ihmiset. Rally-toko on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolen-vaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

Rally-toko kilpailuissa suoritetaan tehtäväkylttien muodostama rata. Kylttejä on radalla 10–20 kappaketta 3-5 metrin välein. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Jokainen kilpailurata on erilainen tuomarin suunnittelema kokonaisuus.

Rally-toko kilpailun säännöt